Σύρος

Φίλτρα Αναζήτησης

Ταξινόμηση κατά

Σύρος

Πράματα να κάνετε

Η Σύρος είναι η κύρια διοικητική νησί του νομού Κυκλάδων και το νησί είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός διακοπών για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Ιστορία: Σύρος κατοικήθηκε από την παλαιολιθική εποχή. Δεν γνωρίζουμε ποια ήταν οι πρώτοι άνθρωποι να εγκατασταθούν εδώ, αλλά θα μπορούσε να ήταν Φοίνικες. Ο Όμηρος αναφέρεται στο νησί και κάλεσε Συριής

Τι να δείτε:  Η πρωτεύουσα είναι η Ερμούπολη, ή Βασίλισσα των Κυκλάδων, υπάρχουν αρκετά πολλά νεοκλασικά κτίρια που είναι κτισμένα σε αμφιθεατρικό τρόπο. Στην πλατεία υπάρχει ένα άγαλμα του ήρωα της επανάστασης, Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη. Το Θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη είναι ένα μίνι αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου.

Η πόλη επίσης έχει πολύ ενδιαφέρουσες εκκλησίες, για παράδειγμα Άγιος Δημήτριος, οι Τρείς Ιεράρχες και ο Άγιος Νικόλαος. Υπάρχει επίσης ένα αρχαιολογικό μουσείο, καθώς και μια ενδιαφέρουσα βιβλιοθήκη.

Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να πάτε στην Άνω Σύρο, ένα μικρό χωριό σε μεσαιωνικό στυλ. Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου και τα μοναστήρια των Ιησουιτών και των Καπουτσίνων από τον 18ο και 17ο αιώνα αντίστοιχα, λίγο πιο μακριά.  Στη Χαλανδριανή και το Καστρί υπάρχουν αρχαιολογικές ανασκαφές όπου νεολιθικοί οικισμοί έχουν σπήλαιο με σταλακτίτες ..

Χώρα Ελλάδα

Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία σε αυτό τον προορισμό αυτή την στιγμή

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν τουριστικά πακέτα γι αυτόν τον προορισμό αυτή την στιγμή