Σέρρες

Φίλτρα Αναζήτησης

Ταξινόμηση κατά

Σέρρες

Πράματα να κάνετε

Μεγάλη πόλη της βόρειας Ελλάδας με ιστορική φυσιογνωμία . Ιδρύθηκε τον 12ο αι. π.Χ. και υπάρχει αναφορά του Ηροδότου για την πόλη με το όνομα Σίρις ή Παιονική. Η πόλη των Σερρών γνώρισε πνευματική και οικονομική άνθηση κατά τον 18ο και τον 19ο αι. Οι σοβαρές καταστροφές έγιναν από τους Βούλγαρους, στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αι. Στις μέρες μας, αποτελεί το διοικητικό και οικονομικό κέντρο του νομού. Απέχει 587 χλμ. ΒΑ από την Αθήνα και 80 χλμ. ΒΑ από τη Θεσσαλονίκη.

 

Αρχαιολογικά ευρήματα

Λίμνη Κερκίνη

Στο νομό υπάρχουν αξιόλογοι αρχαιολογικοί και ιστορικοί τόποι. Αυτοί είναι: η πόλη των Σερρών , η περιοχή της Αμφίπολης,η Αρχαία Άργιλος(σημερινά Ν.Κερδύλλια),η ιερά μονή Ιωάννου του Προδρόμου, η ιερά μονή της Εικοσιφοινίσης, με σπάνιες αγιογραφίες και η ιερά μονή Αγ.Κυριακής Αλιστράτης. Εδώ βρίσκεται και η τοποθεσία Κλειδί , όπου ο Βασίλειος  Ο Βουλγαροκτόνος εξολόθρευσε το στρατό των Βουλγάρων το 1014.

 

Τουρισμός

Ο νομός έχει αρκετά τουριστικά μέρη που δέχονται πολλούς επισκέπτες, όπως τον Άγιο Ιωάννη, προάστιο του Δήμου Σερρών, την κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, το Λαιλιά με την πλούσια δασική του βλάστηση και το σύγχρονο χιονοδρομικό του κέντρο, τη λίμνη Κερκίνη με το τεχνητό φράγμα άρδευσης της πεδιάδας των Σερρών, τον πλούσιο υδροβιότοπο και το φρέσκο ψάρι, τα Άνω Πορόια , με το δροσερό βουνίσιο κλίμα το καλοκαίρι και τη φρέσκια πέστροφα, την Αλιστράτη , όπου επισκέπτονται το γνωστό σπήλαιο και το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη.Επίσης διαθέτει το οχυρό Ρούπελ το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Ελληνογερμανικό πόλεμο του 1941.

Χώρα Σέρρες

Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία σε αυτό τον προορισμό αυτή την στιγμή

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν τουριστικά πακέτα γι αυτόν τον προορισμό αυτή την στιγμή