Πρέβεζα

Φίλτρα Αναζήτησης

Ταξινόμηση κατά

Πρέβεζα

Πράματα να κάνετε

Πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, χτισμένη στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου, η Πρέβεζα είναι μια σύγχρονη πόλη, η οποία αποτελεί το διοικητικό, εμπορικό, πνευματικό και τουριστικό κέντρο του νομού. Στο λιμάνι και το ιστορικό κέντρο διατηρούνται ωραιότατα παραδοσιακά κτίρια, ο παραλιακός πεζόδρομος θυμίζει νησί, ενώ στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια βρίσκονται γραφικά δημοφιλή ταβερνάκια και καφενεία. Έντονη είναι η πνευματική και καλλιτεχνική δραστηριότητα της πόλης, η οποία φιλοξενεί συχνά συνέδρια, εκθέσεις και φεστιβάλ.

Η Πρέβεζα βρίσκεται στη θέση της αρχαίας Βερενίκης, την οποία ίδρυσε ο βασιλιάς της Ηπείρου, Πύρρος, το 290 π.Χ., για να τιμήσει την πεθερά του, Βερενίκη. Η πόλη δημιουργήθηκε περί τα τέλη του 11ου αι., μετά την ερήμωση της Νικόπολης. Στην ιστορία της γνώρισε πολλούς κατακτητές, μέχρι την ενσωμάτωσή της στο ελληνικό κράτος το 1912. Από το λιμάνι της εκτελούνται δρομολόγια για νησιά του Ιονίου. Απέχει 426 χλμ. βορειοδυτικά  από την Αθήνα (μέσω Pίου-Aντιρρίου) και 440 χλμ. νοτιοδυτικά από τη Θεσσαλονίκη (μέσω Iωαννίνων-Tρικάλων-Λάρισας).

Περιήγηση στην Πρέβεζα

 • Στα τρία κάστρα: του Αγίου Ανδρέα (18ου αι.), του Αγίου Γεωργίου (1807) και του Παντοκράτορα (1807). Από το τελευταίο η θέα το δειλινό είναι μαγευτική.
 • Στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους, με τον πύργο του ρολογιού.
 • Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Νεοχώρι.
 • Στο Μουσείο Ναυμαχίας Ακτίου.
 • Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Διαθέτει 20.600 τόμους βιβλίων και 600 σπάνια βιβλία εκδόσεις του 19ου αι. και του 18ου αι.
 • Στον γραφικό παραλιακό πεζόδρομο.
 • Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με τα πλακόστρωτα σοκάκια.
 • Στον ανεμόμυλο, στη θέση «Φάρος».
 • Στα ιαματικά λουτρά.
 • Στη Μαργαρώνα, γραφική περιοχή ανάμεσα από τους οικισμούς του Νεοχωρίου, της Αγ. Τριάδας και του Αγ. Θωμά
 • Στον υγρότοπο του Αμβρακικού, ανάμεσα στις εκβολές των ποταμών Λούρου και Άραχθου, έναν από τους σημαντικότερους της Ευρώπης, που προστατεύεται από τη Σύμβαση Pαμσάρ.

 

Κοντινές εξορμήσεις με το αυτοκίνητο από την πόλη της Πρέβεζας

Στη Nικόπολη, 7 χλμ. βόρεια της πόλης, με σημαντικότατο αρχαιολογικό χώρο ο οποίος ιδρύθηκε από τον Oκταβιανό Aύγουστο, σε ανάμνηση της νίκης του στη ναυμαχία του Aκτίου κατά του Aντωνίου και της Kλεοπάτρας (31 π.X.). Χτίστηκε πάνω σε «λαιμό» πλάτους 3,5 χλμ. μεταξύ της λιμνοθάλασσας Μάζωμα του Αμβρακικού και του Ιονίου Πελάγους. Στα ρωμαϊκά χρόνια έλαμψε ως πρωτεύουσα, διοικητικό και εκκλησιαστικό κέντρο της ρωμαϊκής επαρχίας της Παλαιάς Hπείρου. Η πόλη ερημώθηκε, μετά τη βουλγαρική εισβολή, στις αρχές του 10ου αι. Ο αρχαιολογικός χώρος, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ρωμαϊκά τείχη, ωδείο και θέατρο (1ος αι. μ.Χ.), το Μνημείο του Αυγούστου, το Νυμφαίο, βυζαντινά τείχη, παλαιοχριστιανική έπαυλη και το βασιλόσπιτο, ρωμαϊκό οικοδόμημα που χρησιμοποιήθηκε και στην χριστιανική περίοδο.

Στους ποντιακούς οικισμούς Nέα Σαμψούντα-Nέα Σινώπη-Αρχάγγελος, 20 χλμ. βόρεια, με ζωντανά τα μικρασιατικά ήθη κι έθιμα. Σε λόφο με αιωνόβια δέντρα θα δείτε τη βυζαντινή Μονή Κοζίλης, έδρα της ομώνυμης επισκοπής, που ιδρύθηκε μετά την ερήμωση της αρχαίας Nικόπολης πριν από το 1020.
Στα χωριά Kαμαρίνα – Kρυοπηγή, 25,5 χλμ. βορειοδυτικά, με θέα στον Αμβρακικό και το Ιόνιο. Κοντά στην Kαμαρίνα, υπάρχει ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Κασσώπης, πρωτεύουσας του ηπειρώτικου φύλου των Kασσωπαίων, η οποία ιδρύθηκε λίγο πριν τα μέσα του 4ου αι. π.X. και παρήκμασε με την ίδρυση της Νικόπολης.

Στο Ζάλογγο, 29 χλμ. βορειοδυτικά. Στον ιστορικό αυτό τόπο, τον Δεκέμβριο του 1803, οι Σουλιώτισσες γκρεμίστηκαν από τον απόκρημνο βράχο, τραγουδώντας μαζί με τα παιδιά τους, προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των ανδρών του Αλή Πασά. Το μνημείο προς τιμήν των ηρωικών γυναικών φιλοτέχνησαν το 1961 ο γλύπτης Γ. Ζογγολόπουλος και ο αρχιτέκτονας Π. Καραντινός.

Χώρα Ελλάδα

Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία σε αυτό τον προορισμό αυτή την στιγμή

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν τουριστικά πακέτα γι αυτόν τον προορισμό αυτή την στιγμή