Πήλιο

Φίλτρα Αναζήτησης

Ταξινόμηση κατά

Πήλιο

Πράματα να κάνετε

Βουνό χαμηλό και σχετικά ήμερο, το Πήλιο αποτελεί συνώνυμο σχεδόν της Μαγνησίας και της πρωτεύουσάς της, του Βόλου. Με την ψηλότερη κορυφή του, τον Σταυρό, να υψώνεται στα 1.624 μέτρα και μήκος 50 περίπου χιλιόμετρα, το Πήλιο αποτελεί το φυσικό σύνορο της Μαγνησίας με το Αιγαίο Πέλαγος. Με έναν αρμονικό συνδυασμό ορεινών τοπίων και θάλασσας, καθώς και στην ηπιότητα της μορφολογίας του, το Πήλιο ασκεί γοητεία στον επισκέπτη, με εργαλεία τους παραδοσιακούς οικισμούς και τη μαγευτική φύση.

Την άνοιξη οι καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου βάφονται πολύχρωμες, καθώς ανάμεσα στα έλατα, τις καστανιές και τις οξιές φυτρώνουν δεκάδες αγριολούλουδα. Ανάμεσά τους η ιδιαίτερα σπάνια γαλάζια καμπανούλα Campanula incurva, η ενδημική Siphonostegia syriaca, που σε ολόκληρη την Ευρώπη απαντάται μόνο στο Πήλιο, καθώς και κρόκοι, ανεμώνες, νάρκισσοι, ορχιδέες κ.ά. Όσον αφορά την πανίδα του Πηλίου, η έντονη παρουσία του ανθρώπου, κυρίως λόγω του χαμηλού υψομέτρου, έχει ήδη διαταράξει τις ισορροπίες.

Σχετικά με τις δραστηριότητες που μπορεί κάποιος να κάνει στο Πήλιο, η μορφολογία του βουνού δίνει και πάλι τον τόνο: οι ήπιες πλαγιές, αλλά και οι ήμερες κορυφές τους κάνουν το Πήλιο ιδιαίτερα αγαπητό στους πεζοπόρους και τους αρχάριους ορειβάτες, που θα βρουν εδώ δύο ορειβατικά καταφύγια, τα οποία διαχειρίζεται ο ΕΟΣ Βόλου  Το πρώτο και πιο οργανωμένο βρίσκεται στην τοποθεσία Αγριόλευκες, σε υψόμετρο 1.320 μέτρων και είναι δυναμικότητας 80 ατόμων , ενώ το δεύτερο βρίσκεται στον Άγιο Γεώργιο Ζαγοράς, σε υψόμετρο 480 μέτρων και είναι δυναμικότητας 8 ατόμων.

 

Χώρα Ελλάδα

Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία σε αυτό τον προορισμό αυτή την στιγμή

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν τουριστικά πακέτα γι αυτόν τον προορισμό αυτή την στιγμή