Ξάνθη

Φίλτρα Αναζήτησης

Ταξινόμηση κατά

Ξάνθη

Πράματα να κάνετε

Η Ξάνθη με τις πλακόστρωτες πλατείες, τις παλιές εκκλησίες, τα χάνια και τις καπναποθήκες φανερώνει στον επισκέπτη τον πολιτισμό του προηγούμενου αιώνα.
Με σημείο εκκίνησης την καρδιά της πόλης (το ρολόι της κεντρικής πλατείας) ο επισκέπτης μπορεί να ξεκινήσει την περιήγησή του στην γοητευτικά διαχρονική και κοσμοπολίτισσα Ξάνθη.

Η παλιά πόλη της Ξάνθης είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του ορεινού όγκου της Ροδόπης. Αναπαλαιωμένα αρχοντικά, τα οποία ήταν σπίτια καπνεμπόρων κτισμένα σε νεοκλασική γραμμή, παλιές εκκλησίες με κατανυκτική ατμόσφαιρα και πλακόστρωτα στενά, συμπληρώνουν την εικόνα του παραδοσιακού οικισμού ο οποίος δίνει στην πόλη ένα άλλο χρώμα και μία ομορφιά ξεχωριστή.

Ανηφορίζοντας από την Πλατεία Αντίκα προς την Παλιά Πόλη συναντάς το κτίριο της Φιλοπρόοδης Ενωσης Ξάνθης (όπου στεγάζονται τα τμήματα χορού, θεάτρου, ζωγραφικής του συλλόγου) και στη συνέχεια το Δημαρχείο της Ξάνθης.

Λίγο πιο πάνω ο επισκέπτης θαυμάζει το κτίριο του Λαογραφικού Μουσείου, το οποίο κτίστηκε το 1870 και ανήκε στην οικογένεια Κουγιουμτζόγλου. Εκτίθενται υφαντά, θρακιώτικες φορεσιές, γεωργικά εργαλεία ανάλογα με την εποχή που χρησιμοποιήθηκαν, ενώ ξεχωρίζουν οι εξαιρετικές τοιχογραφίες στο εσωτερικό του κτιρίου, έργα βαυαρών και γερμανών καλλιτεχνών.

Για τη διαμονή σας στην πόλη της Ξάνθης, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία και καταλύματα της πόλης.

Στην Ξάνθη υπάρχουν επιχειρήσεις διαμονής (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακοί ξενώνες κλπ.), που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.

Για την διασκέδασή σας στην Ξάνθη θα βρείτε πολλές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, κέντρα διασκέδασης, κλαμπ, μπαρ κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.

Χώρα Ελλάδα

Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία σε αυτό τον προορισμό αυτή την στιγμή

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν τουριστικά πακέτα γι αυτόν τον προορισμό αυτή την στιγμή