Μπάνσκο

Φίλτρα Αναζήτησης

Ταξινόμηση κατά

Μπάνσκο

Πράματα να κάνετε

Το Μπάνσκο βρίσκεται στη νότια Βουλγαρία στους πρόποδες του όρους Πιρίν.  Είναι μια μικρή πόλη με πληθυσμό περίπου 13 000 κατοίκους που μέχρι πριν λίγα χρόνια ασχολούνταν με την κτηνοτροφία και εμπόριο.

Τα τελευταία χρόνια  με την ανάπτυξη ενός σύγχρονου χιονοδρομικού κέντρου, το Μπάνσκο μετατράπηκε σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό για ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Τα πολλά ξενοδοχεία που χτίστηκαν αλλά και η ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας ακολούθησαν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με αποτέλεσμα το Μπάνσκο να παραμένει ιδιαίτερα γραφικό

Είναι ένας προορισμός για όλα τα γούστα καθώς παρέχει αρκετές επιλογές. Διαθέτει το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο των Βαλκανίων που δεν θα απογοητεύσει κανέναν σκιέρ όποιες κι αν είναι οι ικανότητές του.

Μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια θα σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Το σύγχρονο Μπάνσκο είναι απολαυστικό ενώ διαθέτει μια πολύ όμορφη πλατεία με αγάλματα και συντριβάνι αλλά και ένα εντυπωσιακό για το μέγεθος της πόλης πάρκο. Αν μείνετε περισσότερες από 1-2 μέρες κάντε τον κόπο να περάσετε στην άλλη πλευρά του ποταμού για να δείτε το πραγματικό – μη τουριστικό- Μπάνσκο, που δεν παρουσιάζει κανένα αισθητικό ενδιαφέρον αλλά παρούσιάζει με γλαφυρότητα το βιωτικό επίπεδο των ντόπιων.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για φαγητό με τις παραδοσιακές ταβέρνες με φαγητό πολύ κοντά στις ελληνικές γεύσεις και συχνά με ζωντανή μουσική το βράδυ. Μην εκπλαγείτε αν ακούσετε τους ήχους του μπουζουκιού ή την Άντζελα Δημητρίου από CD, καθώς η έντονη παρουσία Ελλήνων τουριστών έχει μεταφέρει και πολλές από τις συνήθειες.

Το βράδυ υπάρχουν αρκετές επιλογές διασκέδασης, από ένα χαλαρό ποτό στο μπαρ κάποιου ξενοδοχείου, ένα πιο έντονο στα δεκάδες μπαράκια γεμάτα από νεολαία ή για τους πιο απαιτητικούς σε κάποιο από τα μεγάλα κλαμπ.

Τέλος στο Μπάνσκο έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε διάφορα σουβενίρ, όπως ξυλόγλυπτα, πήλινα αντικέιμενα και γενικά είδη λαϊκής τέχνης. Επίσης σε πολύ καλές τιμές θα βρείτε χειμερινό εξοπλισμό από απλά γάντια και σκούφους μέχρι πλήρη εξάρτυση σκιέρ.

Το Μπάνσκο είναι μια καλή επιλογή απόδρασης για τους φίλους του σκι αλλά όχι μόνο. Προσφέρει πολλές επιλογές, είναι κοντά, είναι οικονομικό και σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει

Χώρα Βουλγαρία

Sports & nature

Το Μπάνσκο είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για σκι στα Βαλκάνια. Διαθέτει το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο και όχι μόνο. Προσφέρεται για διακοπές ακόμη και για όσους δεν προτιμούν το σκι αλλά την παραδοσιακή χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα σε ένα περιβάλλον πολιτισμένο και ζωντανόSports and nature image

Nightlife info

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για φαγητό με τις παραδοσιακές ταβέρνες με φαγητό πολύ κοντά στις ελληνικές γεύσεις και συχνά με ζωντανή μουσική το βράδυ. Μην εκπλαγείτε αν ακούσετε τους ήχους του μπουζουκιού ή την Άντζελα Δημητρίου από CD, καθώς η έντονη παρουσία Ελλήνων τουριστών έχει μεταφέρει και πολλές από τις συνήθειες. Το βράδυ υπάρχουν αρκετές επιλογές διασκέδασης, από ένα χαλαρό ποτό στο μπαρ κάποιου ξενοδοχείου, ένα πιο έντονο στα δεκάδες μπαράκια γεμάτα από νεολαία ή για τους πιο απαιτητικούς σε κάποιο από τα μεγάλα κλαμπ.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία σε αυτό τον προορισμό αυτή την στιγμή

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν τουριστικά πακέτα γι αυτόν τον προορισμό αυτή την στιγμή