Καρπενήσι

Φίλτρα Αναζήτησης

Ταξινόμηση κατά

Καρπενήσι

Πράματα να κάνετε

Όσοι αγαπάτε το υγρό στοιχείο…

διασχίστε τον Κρικελλοπόταμο με τα πεντακάθαρα νερά και την οργιώδη βλάστηση σε μια διαδρομή μοναδικής ομορφιάς έως το φαράγγι του «Πάντα-Βρέχει». Το διάσημο φαράγγι οφείλει το όνομά του στους εντυπωσιακούς του καταρράκτες που σχηματίζουν μικρές λιμνούλες, ιδανικές για κολύμπι, ενώ οι γύρω βράχοι δημιουργούν μια συναρπαστική φυσική πίστα αναρρίχησης για τους λάτρεις του αθλήματος. Μια δεύτερη επιλογή για αναρριχητικές δραστηριότητες είναι η Μαύρη Σπηλιά, όπου έχετε την ευκαιρία να συνδυάστεπεζοπορία με via ferrata (προστατευμένη αναρρίχηση σε βράχο με τη βοήθεια σιδερένιων στηριγμάτων) σε συναρπαστικά μονοπάτια με το νερό των καταρρακτών να κυλά πλάι σας.

Αφήστε τους ποταμούς Ταυρωπό και Τρικεριώτη να σας συναρπάσουν με τις ορμητικές τους διαδρομές. Η κατάβαση του Τρικεριώτη προσφέρει μοναδικές στιγμές δράσης στους μυημένους στο rafting, ενώ ο Ταυρωπός χαρίζει μια ευχάριστη διαδρομή στους λιγότερο προχωρημένους και σε όσους δοκιμάζουν την εμπειρία του αθλήματος για πρώτη φορά. Αν πάλι αγαπάτε πιο ήρεμες διαδρομές η Λίμνη των Κρεμαστών θα σας κατακτήσει με τα γαλήνια νερά και τις κρυμμένες ομορφιές της. Τα νερά της προσφέρονται για κολύμπι το καλοκαίρι και canoe ή kayak όλο το χρόνο.

Γνωρίστε τα μνημεία της περιοχής…

τον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στο κέντρο του Καρπενησίου, χτισμένο το 16ο αιώνα, την εντυπωσιακή Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας σκαρφαλωμένη στα απόκρημνα βράχια του Προυσού, το Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Βράχα και το μεταβυζαντινό Μοναστήρι των Δομιανών στους Κτημενίους με τις ωραίες τοιχογραφίες.

Μην παραλείψετε μια βόλτα μέχρι το γειτονικό Κεφαλόβρυσο, τον τόπο όπου σκοτώθηκε ο Μάρκος Μπότσαρης. Επισκεφτείτε το μνημείο του και ξεκουραστείτε στις πέτρινες πεζούλες κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια. Σε κοντινή απόσταση μπορείτε να επισκεφθείτε το χωριό Κορυσχάδες με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης ενώ στο Μεγάλο και Μικρό Χωριό τα λαογραφικά Μουσεία.

Χώρα Ελλάδα

Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία σε αυτό τον προορισμό αυτή την στιγμή

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν τουριστικά πακέτα γι αυτόν τον προορισμό αυτή την στιγμή