Ιωάννινα

Φίλτρα Αναζήτησης

Ταξινόμηση κατά

Ιωάννινα

Πράματα να κάνετε

Η πόλη είναι χτισμένη σε υψόμετρο  500 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και απέχει από την Αθήνα 450 χλμ.  Η πρόσβαση γίνεται είτε μέσω του οδικού άξονα Αντιρρίου – Ιωαννίνων από την Αθήνα είτε μέσω της Εγνατίας οδού για  όσους έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα. Επίσης εκτελούνται καθημερινά αρκετές πτήσεις που ενώνουν το αεροδρόμιο Πύρρος με την Αθήνα.

Το κάστρο του Αλή Πασά, το νησάκι της κυρά-Φροσύνης, το μαντείο της Δωδώνης, αλλά και το σύγχρονο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αποτελούν σημεία αναφοράς της πόλης που συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, τις νέες πραγματικότητες με την ιστορική μνήμη, τη φυσική ομορφιά με την ανάπτυξη.

Στο αρχαιολογικό μουσείο Ιωαννίνων υπάρχουν τα ευρήματα-μάρτυρες της ανθρώπινης παρουσίας και δράσης στην Ήπειρο από την παλαιολιθική εποχή μέχρι και τα ρωμαϊκά χρόνια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα εκθέματα από το χώρο της Δωδώνης, όπου βρισκόταν το αρχαιότερο μαντείο του ελληνικού κόσμου.

Κατηφορίζοντας ο επισκέπτης τα γραφικά σοκάκια του κάστρου και της παλιάς πόλης παρατηρεί την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το χρώμα που ακόμη και σήμερα έχει διατηρηθεί ζωντανό. Η ζωή στην πόλη είναι έντονη δίνοντας πολλές εναλλακτικές επιλογές σε όποιον την επισκέπτεται.

Χώρα Ελλάδα

Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία σε αυτό τον προορισμό αυτή την στιγμή

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν τουριστικά πακέτα γι αυτόν τον προορισμό αυτή την στιγμή