Ισπανία

Φίλτρα Αναζήτησης

Ταξινόμηση κατά

Ισπανία

Πράματα να κάνετε

Η χώρα έχει ομαλά παράλια στο νότο με τον αμμώδη κόλπο του Κάδιξ προς τον Ατλαντικό και τους ανοιχτούς κόλπους της μεσογειακής ακτής. Στο βορρά της έχει φυσικά φιόρδ, όπου οι ακτές της υψώνονται κάθετες πάνω από τη θάλασσα.

Παρουσιάζει υψίπεδα με όχι απρόσιτες κορυφές και μέτριου ύψους οροσειρές (τις σιέρρες), που χωρίζουν δυο λεκανοπέδια. Γενικά είναι χώρα ορεινή με κοιλάδες προσχωσιγενείς. Τα Πυρηναία όρη, που τη χωρίζουν από τη Γαλλία, είναι μια επιμήκης οροσειρά με πολλές διακλαδώσεις που διαχωρίζονται από βαθιές κοιλάδες με παγετώνες και χειμάρρους. Στο μέσο της χώρας υψώνεται το γρανίτινο ανεμόδαρτο Καστιλλιανό υψίπεδο, που καίγεται από τον ήλιο ή σκεπάζεται από χιόνια, ανάλογα με την εποχή. Δίπλα στη μεσογειακή παραλία βρίσκεται η Σιέρρα Νεβάδα με 3.482 μ. ύψος.

Τα πιο αρχαία μνημεία τέχνης στο έδαφος της Ισπανίας είναι η θαυμάσια ζωγραφική σε βράχους της παλαιολιθικής εποχής, η κελτιβηρική γλυπτική και τα αντικείμενα κοσμηματοποιίας των Βησιγότθων. Πάμπολλα επίσης είναι τα μνημεία της μαυριτανικής (αραβικής) εποχής, κυρίως στην αρχιτεκτονική και τη διακοσμητική (όπως τα ανάκτορα της Γρανάδας, της Σεβίλλης και το τέμενος της Κόρδοβας). Από τον 8ο – 9ο αιώνα, διαμορφώνεται η ιδιαίτερη ισπανική τέχνη (μινιατούρες της Αστουρίας, γλυπτές πλάκες).

Έχει πολλούς ποταμούς που χύνονται στον Ατλαντικό, όπως ο Τάγος, ο μεγαλύτερος της Χερσονήσου που περνάει και μέσα από την Πορτογαλία. Νοτιότερα, στον Ατλαντικό επίσης, εκβάλλει ο Γουαδαλκιβίρ. Από τους ποταμούς της που χύνονται στη Μεσόγειο. Τα νησιά Βαλεαρίδες στη Μεσόγειο (Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ίβιθα κλπ.) αποτελούν γεωλογική συνέχεια των ισπανικών βουνών, που καταλήγουν σε υποθαλάσσιες οροσειρές. Είναι εύφορες, κατάφυτες, με γλυκό κλίμα. Τα Κανάρια νησιά στον Ατλαντικό είναι ηφαιστειογενή νησιά με πλούσια βλάστηση κι ευχάριστο κλίμα.

Αξιοθέατα

Μουσείο Prado

Όποιος περάσει από την Μαδρίτη και δεν επισκεφθεί το Prado, είναι σαν να πάει στο Παρίσι και να μην πάει στο Λούβρο. Ακόμη και αν δεν ενδιαφέρεστε για τέχνη, θα πρέπει να το δείτε, είναι πολύ πιθανό μετά από αυτή την εμπειρία να αρχίσετε να ασχολείστε!

 Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης Βασίλισσα Σοφία: 

Είναι ένα Μουσείο σύγχρονης τέχνης της Μαδρίτης. Ονομάζεται έτσι προς τιμήν της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας. Στο Μουσείο εκτίθενται έργα καλλιτεχνών κυρίως του 20ού αιώνα.

 Palacio Real – Βασιλικό παλάτι
To παλιό βασιλικό παλάτι έχει 2.800 και καταλαμβάνει 135.000τμ. Αυτά τα νούμερα το κατατάσσουν στο μεγαλύτερο παλάτι της Δυτικής Ευρώπης. Είναι εντυπωσιακότερο από τις Γαλλικές Βερσαλλίες καθώς διατηρεί τα περιεχόμενά του ανέπαφα, πράγμα που δεν συμβαίνει με τις Βερσαλλίες που ως γνωστόν κατακάηκαν κατά την Γαλλική επανάσταση.

Puerta del Sol

Το σημείο μηδέν της Ισπανίας. Από εδώ ξεκινάνε όλες οι χιλιομετρικές αποστάσεις της Ισπανίας. Ακόμα μια όμορφη πλατεία με το άγαλμα της αρκούδας με το δέντρο, σύμβολο της πόλης. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε ρόφημα σοκολάτας στο “La Mallorquina”. Ισως η καλύτερη σοκολάτα του κόσμου!

Ανεξάρτητα αν συμφωνείτε ή όχι με τις ταυρομαχίες, αξίζει να δείτε την αρένα. Τις περασμένες δεκαετίες εδώ γίνονταν και κόρτε με συνθηματικό το ιδιαίτερο κούνημα της βεντάλιας.

El Rastro

Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως το ισπανικό Μοναστηράκι!! Εδώ κάθε Κυριακή γίνεται ένα τεράστιο παζάρι και θα βρείτε κάθε λογής αντικείμενα καινούρια και μεταχειρισμένα. Είναι πλέον σήμα κατατεθέν της πόλης και αγαπημένος προορισμός των τουριστών αλλά και των Μαδριλένων, ιδιαίτερα στις αργίες.

 

Χώρα Μαδρίτη

Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία σε αυτό τον προορισμό αυτή την στιγμή

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν τουριστικά πακέτα γι αυτόν τον προορισμό αυτή την στιγμή