Ζάκυνθος

Φίλτρα Αναζήτησης

Ταξινόμηση κατά

Ζάκυνθος

Πράματα να κάνετε

Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ είναι απο τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, και απο τα λίγα που μπορεί να επισκεφθεί κανείς όλο το χρόνο!

Πολιτισμός

Αξιοσημείωτο είναι το ζακυνθινό καρναβάλι.
Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, έχει βενετσιάνικο χρώμα και είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Επίσης ξεχωριστό είναι και το Πάσχα στη Ζάκυνθο.
Εδώ η περιφορά του επιταφίου γίνεται νωρίς το πρωί (4 μ.μ), έπειτα ακολουθεί το Κομμάτι (το γνωστό σπάσιμο σταμνών) και περίπου στις 6 ολοκληρώνεται με την πρώτη Ανάσταση.

Παραλίες

Η Ζάκυνθος έχει πάρα πολλές και όμορφες παραλίες, με κρυστάλλινα νερά.
Η πιο γνωστή και φημισμένη είναι το Ναυάγιο, όπου μπορείτε να φτάσεται μόνο με οργανωμένα σκαφάκια που διοργανώνουν εκδρομές.
Άλλες γνωστές και εξ’ ίσου όμορφες παραλίες ξεκινώντας από τη νότια πλευρά, είναι η παραλία Βασιλικός, η Γέρακα , η παραλία Μαραθίας.
Στην βόρεια πλευρά συναντά κανείς την παραλία στο Τσιλιβί, την παραλία στις Αλυκές και τον Αλυκανά. Πιό πάνω βρίσκονται η παραλία Ξύγκια, η παραλία Μακρύς Γυαλός και τέλος το νησάκι του Αγ. Νικολάου.

Φυσικά τοπία

Το πιό σημαντικό αξιοθέατο της είναι φυσικά το ναυάγιο. Μπορεί να μην είναι ένα φυσικό τοπίο αλλά να προκλήθηκε το γεγονός αυτό στη τύχη ή στην ατυχία του ναυαγίου ενός πλοίου, δεν παύει όμως ένα πανέμορφο θέαμα.

Πολύ καλή επιλογή στη χώρα είναι μια βόλτα στη μπόχαλη για το ηλιοβασίλεμα. Από αυτό το μέρος βλέπει κανείς πανοραμικά τη χώρα.
Επίσης κάποια μνημεία του νησιού είναι πολύ ενδιαφέροντα. Τα δύο πιο σημαντικά είναι το βενετικό φρούριο και ο λόφος του Στράνη, όπου ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός εμπνέυστηκε και έγραψε τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας.

Μουσεία – Αξιοθέατα

Στο νησί υπάρχουν αρκετά αξιόλογα μουσεία.
Ενδεικτικά θα αναφέρουμε το μουσείο του Διονυσίου Σολωμού και το Βυζαντινό Μουσείο.

Πολύ όμορφα και γραφικά είναι το κάστρο της Ζακύνθου, στην περιοχή Μπόχαλη με πάρα πολύ όμορφη θέα, παραδοσιακές μουσικές ταβερνούλες και καφετέριες.
Επισκεφτείτε το Αρχοντικό Ρώμα. Αποτελεί το μοναδικό δείγμα αρχοντικού μεγάλης αστικής οικίας που έχει απομείνει.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκκλησίες του νησιού όπως η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Διονυσίου και η Εκκλησία της Αγίας Μαύρας, αλλά και άλλοι τουριστικοί προορισμοί όπως το Θαλάσσιο Πάρκο και το Δημαρχείο – Βιβλιοθήκη.

Χώρα Ελλάδα

Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία σε αυτό τον προορισμό αυτή την στιγμή

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν τουριστικά πακέτα γι αυτόν τον προορισμό αυτή την στιγμή