Βέροια

Φίλτρα Αναζήτησης

Ταξινόμηση κατά

Βέροια

Πράματα να κάνετε

Η Βέροια είναι η πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας, με πληθυσμό περίπου 75.000 κατοίκους. Πανάρχαια πόλη με πλούσια Βυζαντινή κληρονομιά περιτριγυρισμένη από πυκνά δάση και από γαλαζοπράσινα νερά του ποταμού Αλιάκμονα. Χτισμένη στους ανατολικούς πρόποδες του Βερμίου σε υψόμετρο 130 μ.
Είναι γνωστή για τα παραδοσιακά σπίτια, τις εσωτερικές αυλές και τα στενά καλντερίμια.

  • Σεργιανίστε στα σοκάκια της «Παλιάς Πόλης» στην περιοχή της Κυριώτισσας όπου ανάμεσα στα πέτρινα κτίρια ξεχωρίζει το Αρχοντικό Σαράφογλου όπου σήμερα στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο της Βέροιας.
  • Θαυμάστε την εβραϊκή συνοικία γνωστή ως «Μπαρμπούτα» όπου περίτεχνα αρχοντικά, απλά και λαϊκά σπίτια με τις εβραϊκές επιγραφές συνθέτουν τον χαρακτήρα της. Η πλούσια βλάστηση της περιοχής, ο ήχος των ορμητικών νερών του ποταμού, η ομορφιά και η πολυχρωμία της περιοχής θα σας γυρίσουν στο παρελθόν.
  • Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Βυζαντινό Μουσείο της Βέροιας. Εκτός των άλλων, στο πρώτο θα θαυμάσετε την υπερμεγέθη κεφαλή της Μέδουσας και τις επιτύμβιες στήλες. Ένας παλιός αλευρόμυλος έχει μετατραπεί σε Βυζαντινό Μουσείο.
  • Επισκεφθείτε το πνευματικό κέντρο του Ποντιακού και όχι μόνο Ελληνισμού, την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά. Μια ιστορία, μια παράδοση και ένας θρύλος αγκαλιάζουν το σύμβολο του Πόντου, την Παναγία Σουμελά. Ήταν ο Ευαγγελιστής Λουκάς αυτός που χάραξε τη μορφή της παναγίας πάνω σε ξύλο. Η εικόνα της Σουμελά, βρέθηκε μετά το θάνατό του. Κάθε χρόνο 15 Αυγούστου χιλιάδες προσκυνητών από όλα τα διαμερίσματα της χώρας και το εξωτερικό συρρέουν για τον εορτασμό της κοιμήσεως της Θεοτόκου.
  •  Πολύ κοντά στη Βέροια, βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας. Ανακαλύψτε την πρώτη πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς. Εδώ στέφθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος Βασιλιάς των Μακεδόνων από τον πατέρα του Φίλιππο. Ανάμεσα στα άλλα ευρήματα εδώ φυλάσσεται ο τάφος του Φιλίππου με την ολόχρυση λάρνακα και το χρυσό στεφάνι.
  • Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ το Εθνικό Χιονοδρομικό κέντρο Σελίου και τα 3-5 Πηγάδια προσφέρονται για τουριστικό αλλά και επαγγελματικό σκι. Εκτός των άλλων οι δύο αυτές περιοχές προσφέρονται και για πεζοπορία αλλά και ορειβασία καθώς διασχίζονται από το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4.
Χώρα Βέροια

Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία σε αυτό τον προορισμό αυτή την στιγμή

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν τουριστικά πακέτα γι αυτόν τον προορισμό αυτή την στιγμή