Αίγινα

Φίλτρα Αναζήτησης

Ταξινόμηση κατά

Αίγινα

Πράματα να κάνετε
Η Αίγινα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού, μετά την Σαλαμίνα και έχει έκταση 85 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Απέχει 16 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Το μήκος των ακτών είναι 57 χλμ. Έχει έκταση περίπου 83 τ. χλμ. και πληθυσμό περίπου 17.000 κατοίκους.Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού έχει ηφαιστειακή προέλευση. Αυτό παρατηρείται στο κεντρικό και νότιο τμήμα του νησιού, που αποτελείται από πετρωμένη λάβα.
Η Αίγινα αποτελείται από χαμηλούς λόφους, πολλοί από τους οποίους καλύπτονται από πευκοδάση. Το υψηλότερο όρος της είναι το Ελλάνιο Όρος, με υψόμετρο 532 μέτρα, το οποίο δεν έχει σπουδαία βλάστηση, εκτός από θάμνους και άλλα χαμηλά φυτά.

Βόρεια του νησιού, είναι κτισμένος ο Ναός της Αθηνάς Αφαίας, μέσα στα πεύκα με θέα την απέραντη γαλάζια θάλασσα.
Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Σώζονται 24 από τις 34, συνολικά, κολώνες του ναού. Έχει κτιστεί το 480 π.Χ. μετά τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Η Κολώνα είναι ο αρχαιολογικός χώρος, από τα ευρήματα του οποίου η ιστορία αντλεί πληροφορίες για την αρχαία Αίγινα. Βρίσκεται αριστερά από το λιμάνι της Αίγινας και αποτέλεσε την Ακρόπολη της Αίγινας στην αρχαιότητα. Αποτέλεσε την θρησκευτική και την πολιτική βάση της πόλης. Το όνομα δόθηκε από την μοναδική κολώνα που σώζεται μέχρι και σήμερα.

Στην κορυφή του λόφου της Κολώνας υπήρχε ο περίπτερος ναός του Απόλλωνα. Κατασκευάστηκε περί τον 6ο αιώνα π.χ. Ο ναός είχε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου με 11 κολώνες στην μεγάλη πλευρά και 6 στην μικρή. Νότια του Ναού υπήρχε το προπύλαιο και 2 μικρά ορθογώνια κτίσματα.

Το Ελλάνιο Όρος είναι το πιο ψηλό βουνό της Αίγινας. Έχει ύψος 532 μ. και στην κορυφή του βρίσκεται το Εκκλησάκι της Ανάληψης.

Το Αρχαιολoγικό Μουσείο της Αίγινας περιέχει αρχαία κατάλοιπα και κειμήλια. Ιδρύθηκε το 1828 από τον Ιωάννη Καποδίστρια. Στο Μουσείο υπάρχουν διάφορα αγγεία, πήλινα, κεραμικά, αλάβαστρα, λύχνοι, αγαλματίδια, επιγραφές, νομίσματα, όπλα και χάλκινα σκεύη.

Ο Πύργος του Μαρκέλλου χτίστηκε γύρω στο 1800 από τον Σπυρίδωνα Μάρκελλο, Αιγινήτη βουλευτή. Στον Πύργο του Μαρκέλλου στεγάστηκε η πρώτη Ελληνική κυβέρνηση από το 1816-1828 και για ένα χρονικό διάστημα
τα ταμείο του Ελληνικού κράτους.

Η Μητρόπολη της Αίγινας
είναι τρίκλιτος Ναός, με τρεις κόκκινους τρούλους, το μεσαίο κλίτος είναι αφιερωμένο στην εορτή της κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το Κυβερνείο βρίσκεται κοντά στην Μητρόπολη, στο κέντρο της πόλης. Είναι ένα σημαντικότατο κτήριο για την νεότερη ελληνική ιστορία. Πρόκειται για το κτήριο που στέγασε την πρώτη κυβέρνηση της ελεύθερης Ελλάδος. Ήταν η κατοικία του Ιωάννη Καποδίστρια.

Νοτιοανατολικά της πόλης βρίσκεται το Ορφανοτροφείο, που χτίστηκε από τον Ιωάννη Καποδίστρια σε οικόπεδο που προσέφερε η Δημογεροντία της Αίγινας.

Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων. Εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε το χώρο όπου περιθάλπονται διάφορα είδη άγριων ζώων, ως επί το πλείστον πουλιά, πληγωμένα, τις περισσότερες φορές, από ανθρώπινα χέρια, και να ξεναγηθείτε από νέους ανθρώπους που έρχονται ως εθελοντές, όχι μόνο από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, για να προσφέρουν τις γνώσεις και την εργασία τους σ’ αυτό το δύσκολο έργο.

 

Χώρα Ελλάδα

Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία σε αυτό τον προορισμό αυτή την στιγμή

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν τουριστικά πακέτα γι αυτόν τον προορισμό αυτή την στιγμή