Εύβοια

Φίλτρα Αναζήτησης

Ταξινόμηση κατά

Εύβοια

Πράματα να κάνετε

Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα και το τρίτο στην Ανατολική Μεσόγειο, βρίσκεται κοντά στη Νομαρχία Αττικής. Ωστόσο, έχει μια κάπως ηπειρωτική χαρακτήρα, αφού δύο γέφυρες – η σύγχρονη, ανέστειλε ένα και το παλαιότερο, συρόμενη – συνδέουν με την ηπειρωτική Ελλάδα, που ονομάζεται “Στερεά Ελλάδα”.

Η Εύβοια διαθέτει υπέροχες παραλίες, ευχάριστο κλίμα, κανείς φημισμένα μνημεία, πολλές θερμικές πηγές andtasty τροφίμων και είναι, ως εκ τούτου, ένα δημοφιλές και κοντινός προορισμός για τους κατοίκους της Αθήνας. Διάφορα ευρήματα σε πολλά σημεία της περιοχής (Ιστιαία, Κήρινθος, Ψαχνά, την Αμάρυνθο, Αρτάκη, Κάρυστος, κλπ) αποδεικτικά στοιχεία ότι η Εύβοια κατοικήθηκε από την Παλαιολιθική Εποχή.

Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα έχουν ανασκαφεί δώθε την περίοδο του χαλκού. Ερείπια που χρονολογούνται από την Πρωτοελλαδική εποχή έχουν βρεθεί στο Λευκαντί, Βασιλικό και στη Μάνικα, Χαλκίδα, ενώ σε Ωρεούς και το Αλιβέρι ερείπια της Μεσοελλαδικής εποχής έχουν βρεθεί. Τέλος, τάφοι και ερείπια μετά Ελληνικής και μυκηναϊκής εποχής έχουν ανασκαφεί σε πολλές περιοχές της Χαλκίδας.

Χώρα Ελλάδα

Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία σε αυτό τον προορισμό αυτή την στιγμή

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν τουριστικά πακέτα γι αυτόν τον προορισμό αυτή την στιγμή